365 dagen

paperbackstanding2_693x872 transparant

Preview
365 Dagen Vakantie

Voor iedereen die klaar is met de rat race

Waarom zouden we 48 weken per jaar keihard doorbuffelen om vervolgens 4 weken nodig te hebben om bij te komen?

Daarover schrijf ik een boek, dat ik 1 april 2018 af wil hebben. Maar ik heb goed nieuws: zo lang hoe je niet te wachten!
In deze preview vind je de beste tips om energievreters en sleur los te laten, zodat je vaker kunt relaxen. Net als op vakantie.

In de preview lees je over

Waarom minder van alles je gelukkiger maakt

Maar meer geld, meer gezelligheid of meer ijsjes maakt toch ook gelukkiger? Dat is óók waar, als je daar bewust voor kiest. En dat is nu juist waar het vaak misgaat. We voelen ons overrompeld door de hoeveelheid keuzes die we de hele dag moeten maken. Hoe kun je daarin minderen?

Hoe je vaker een vakantiegevoel inbouwt

Zodat je niet van weekend naar weekend leeft en eigenlijk in dat weekend ook geen tijd hebt voor de dingen die je het liefste doet. Wat is voor jou een vakantiegevoel en hoe kun je dat voor elkaar krijgen in het dagelijks leven?

De paradox van vasthouden en loslaten

Het is vreemd: eerst willen we graag alles vastleggen en bewaren. En als dat eenmaal lang genoeg geduurd heeft, voelen we ons 'vast zitten' en willen we losbreken! Begin stap voor stap met loslaten en leer omgaan met hoge verwachtingen (van je baas, schoonmoeder of van jezelf).

“Ook al ben ik geen dertiger, ik herken me erg in het telkens moeten voldoen aan alle verwachtingen van iedereen om mij heen. Ik weet dat ik bewuster om kan gaan met (vrije) tijd inplannen en regelmatig rust moet nemen om niet mezelf te verliezen. Ik denk dat jouw manier van naar dingen kijken en ‘loslaten’ mij wel kan helpen.”

Jet van der Weijden

“Het heeft mij aan het denken gezet, waardoor ik nu iedere dag een bewust vakantiegevoel-moment wil beleven. Kan iets kleins zijn als genieten van warme zonnestralen, boekje lezen, hondje uitlaten in mooie omgeving. Ik denk dat als we  meer bewust stil staan bij dat soort momenten, we ons een stuk gelukkiger en minder geleefd voelen. Ik denk dat je boek daar een mooie en realistische bijdrage aan kan leveren, en handvatten geeft om er daadwerkelijk mee te beginnen!”

Fieke van den Wijngaarden

Waarom schrijf ik het boek?

Van een drukbezette meid met gezondheidsklachten en veel stress, veranderde ik naar een bewuste ‘moderne nomade’, die dagelijks van een vrij leven geniet.

Als ik vertel dat ik geen eigen huis heb, variëren de reacties:

 •     Maar hoe doe je dat dan met al je spullen?
      (ik heb bijna geen spullen)
 •     Maar wat als je een keer geen huis hebt?
      (dan slaap ik desnoods in een hostel)
 •     Maar hoe doe je dat met werk?
      (ik werk waar ik wil)
 •     Maar ik neem aan dat je gauw iets wil gaan huren?
      (voorlopig niet van plan)
 •     Je kunt toch niet altijd zo doorgaan?
      (nee?)

Ik kan zo leven omdat ik loslaten tot kunst heb verheven. In dit boek vertel ik je waarom, hoe en wat jij kunt doen om jouw ballast los te laten. Ballast is alles waar je je aan irriteert. Dus als je gewoon tevreden bent met je huis, moet je het zeker houden!

Klik hier om de preview te downloaden.
LouiseBoonstoppel_Iris-26

Iris Schlagwein

Ervaringsdeskundige dertigersdilemma's en koningin in loslaten. Heeft zelfs geen eigen huis meer.

“Ik spreek veel dertigers die in een sleur zijn beland. De lichtjes in hun ogen schitteren niet meer. Zo zonde! Doordat ik als huisoppas elke 3 tot 4 weken ergens anders woon, voelt elke dag als vakantie. Met dit boek wil ik laten zien hoe je verplichtingen en sleur los kunt laten en vaker kunt genieten, zoals je op vakantie doet.”

“Het is zeer inspirerend hoe Iris haar leven zo heeft ingedeeld dat ze zelf de vrijheid heeft gecreëerd om te gaan en staan waar ze wil. Haar boek is zeker een aanrader voor mensen die vast zitten in het chaotische huisje boompje beestje denken. Verlang jij naar meer genieten van vrijheid in je denken, leven en een opgeruimd huis? Het boek heeft mij geïnspireerd om de eerste stappen te zetten naar een opgeruimd leven.”

Henri Cooiman

“Giechelen omdat sommige punten ontzettend herkenbaar zijn. Vrij en zorgeloos willen leven is iets wat iedereen wel wil, hoe leuk om te lezen dat het stapje voor stapje niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

Shannon Roest

“Heel inspirerend en vernieuwend! Jij leeft zoals jij dat wilt en doet wat jij wilt. Het ‘moeten’ en alle verwachtingen die mensen hebben, zijn zo herkenbaar! Dit zet mij nu wel aan het denken.”

Jessey Grootenboer

paperbackstanding2_693x872 transparant

Preview: 20 vragen die je helpen met loslaten

Zes jaar geleden volledig opgebrand, nu een ontspannen, avontuurlijk leven. Elke 3 tot 4 weken woon ik op een andere plek. Dat zorgt regelmatig voor een vakantiegevoel: doen waar ik zin in heb, go with the flow, genoeg tijd voor ontspanning en genieten van een nieuwe omgeving.
In de gratis preview van het boek wat ik hierover schrijf, deel ik alvast praktische tips over het proces van loslaten. Het is relevant voor jou als:

 • je net even die sparkle in je leven mist
 • je vaak het gevoel hebt even 'weg van alles' te willen gaan
 • je het ontspannen vakantiegevoel mee naar huis wilt nemen

“Wat bijzonder dat je jouw manier hebt gevonden waar jij blij van wordt! Het inspireert mij om daar ook naar op zoek te gaan. Het is duidelijk en laagdrempelig en het leest heel vlot.”

Holly Klein Oonk

“Ik heb het deze avond in één ruk uitgelezen, en dat zegt wel wat! Goed geschreven en nieuwsgierigmakend. Ik vind het een goede balans tussen persoonlijke ervaringen en de lezer aan het denken zetten door middel van vragen.”

Marte Vissers

Wat kun jij loslaten?

20 confronterende vragen helpen je verder

Hoe doen anderen dat?
Hoge werkdruk, zoveel te doen, te weinig tijd…
Pijntje hier, pijntje daar…

Nope. Niet meer voor jou. Jij neemt de regie over je leven en aan de hand van 20 confronterende vragen kun je vanaf nu knopen doorhakken.