Ik ben Iris Schlagwein,

coach, inspirator en avonturier

Een vrij en zorgeloos leven, zonder overbodige ballast en zonder stress is voor iedereen weggelegd, denk ik. Maar ondertussen houden we onszelf zo gevangen in allerlei angsten en twijfels. Hoe meer je die loslaat, hoe meer je thuiskomt bij jezelf. Waarom zou je nog doen wat je niet leuk vindt? Ik werk hard maar heb toch elke dag een vakantiegevoel. Hoe ik dat doe? Lees vooral verder.

Thuis zonder huis

Sinds twee jaar heb ik geen huis meer. Ik woon om de paar weken in een ander huis, als huisoppas. Mensen vragen: Hoe voel je je ‘thuis’? Hoe doe je dat met werk en geld? Ben je nooit bang om geen huis te hebben? 

Acht jaar geleden was ik volledig opgebrand, maar nu leid ik een ontspannen, vrij leven. Ik voel me thuis in mezelf, wat er om me heen ook verandert. In mijn boek ‘Thuis zonder huis’ deel ik mijn geheim voor een zorgeloos leven.

Wat doe ik eigenlijk de hele dag?

Ik werk graag samen, hou van een lekkere kop koffie en geef mezelf vaak nieuwe uitdagingen.
Wil je deel uitmaken van mijn reis? Leuk om van je te horen!

schrijven

Ik schrijf een boek: Thuis Zonder Huis

Ik schrijf op mijn eigen blog over de weg van hoofd naar hart

Ik schrijf gastblogs voor o.a. Haagse Hoogvliegers, Urban Chicks en Lekker Leven Met Minder

spreken

Ik geef lezingen over mijn lifestyle als huisoppas

Ik vertel graag over opruimen, lichter leven en minimalisme

Gesproken bij o.a. Pecha Kucha, LEF, Start Me Up, Ymere

coachen

online coaching via cursus Ruim Je Leven Op

Persoonlijke coaching via Skype

Persoonlijke coaching bij jou thuis, in de natuur of in een rustig koffietentje

En als ik niet aan het werk ben?

Voel ik me thuis in mijn oppashuizen, verken ik de omgeving en spreek ik af met vriendinnen. Ik hou van zwemmen in de Noordzee, yoga en mediteren.

Kracht vs. kwetsbaarheid

Deze zoektocht naar geluk en vrijheid ontstond natuurlijk niet zomaar. Ik ben ervan overtuigd dat de mooiste ontwikkelingen voortkomen uit een crisis. Als de dagen van altijd-maar-door-rennen eerder regel dan uitzondering zijn, is het tijd voor verandering, maar ik moest een stapje terug doen om de oplossing te zien. Of, ik kan beter zeggen; ik kon tijdelijk geen enkele stap meer zetten. Lees hier mijn persoonlijke verhaal over hoe het overlijden van mijn vader me 10 jaar later verrassende inzichten gaf.

Ultieme positiviteit is mijn talent. In iedereen, in elke situatie zie ik het goede. Orde scheppen in de chaos, vertrouwen geven en met humor en vervelende vragen 'problemen' lichter maken, is waar ik goed in ben.

Verschillende levensfilosofieën zoals het Taoïsme en Ad Vaita inspireren me. In 2017 heb ik deelgenomen aan the School for the Work van Byron Katie, dit heeft me van mijn sokken geblazen! Al mijn relaties zijn hierdoor veranderd en ik maak me zelden nog zorgen.

Leuk om van je te horen!

Mail me op info@ruimjelevenop.nl of stuur me een bericht via Telegram of Messenger.