Opruimcoach, blogger, inspirator en avonturier

Ik ben Iris Schlagwein en ordenen is mijn passie. Structuur aanbrengen in spullen maar ook in beperkende gedachtes. Opruimen gebruik ik als middel om te komen tot persoonlijke groei, inzichten en vrijheid.
Ik gun iedereen een fris en opgeruimd leven, zonder overbodige ballast. Niet meer doen wat je niet leuk vindt. Genieten van elke minuut van de dag, van alles dat is.


Geen eigen huis: avontuur en onderzoek in één

Sinds april 2016 woon ik in oppashuizen. Dat betekent dat ik geen eigen huis bezit, en ik heb weinig spullen. Voor mij is dit het toppunt van lichter leven, het is een onderzoek geworden naar spullen en bezit. Het raakt verschillende thema’s: vertrouwen, veiligheid, geven & delen, consuminderen, minimalisme, duurzaamheid, identiteit en een hoop liefde. Het uitgebreide verhaal hierover vind je op mijn blog Huisoppassen: hoe ik leef zonder eigen huis.

Boek over minimalistisch leven, vrijheid en geluk

Ik werk momenteel aan een boek over mijn leven als moderne nomade. Mijn doel is om het 1 april 2018 af te hebben. Help je mee om dat doel te bereiken?

Op deze pagina kun je alvast de preview downloaden. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

Op alle vlakken opgeruimd leven

Hoe deze minimalistische levensstijl begonnen is? Tot 2010 voelde ik me onrustig en zoekende. Om ruimte te creëren, zowel om me heen als in mijn hoofd, gingen eerst al mijn overbodige spullen de deur uit. Later, toen ik door een hernia veel pijn en weinig energie had, ging ik nóg kritischer kijken naar de verdeling van mijn tijd en energie. Waar werd ik blij van? Welke personen zogen mijn energie weg? Zo ben ik steeds bewuster gaan leven en ik blijf me constant ontwikkelen.


Kracht vs. kwetsbaarheid

Deze zoektocht naar geluk en vrijheid ontstond natuurlijk niet zomaar. Ik ben ervan overtuigd dat de mooiste ontwikkelingen voortkomen uit een crisis. Als de dagen van altijd-maar-door-rennen eerder regel dan uitzondering zijn, is het tijd voor verandering, maar ik moest een stapje terug doen om de oplossing te zien. Of, ik kan beter zeggen; ik kon tijdelijk geen enkele stap meer zetten. Lees hier mijn persoonlijke verhaal Omgaan met pijn – als doorgaan niet de oplossing is over hoe het overlijden van mijn vader me 10 jaar later verrassende inzichten gaf.

Lezingen gegeven bij:


Samen sta je sterker

Ik hou ervan om gelijkgestemden op te zoeken en onze krachten te bundelen, zodat we samen nog meer mensen kunnen bereiken. Ben je benieuwd? Leuk als je me een berichtje stuurt.
Ik werk onder andere samen met de Goed Leven Academie, dé plek waar je inspiratie vindt voor een gezond en gelukkig leven. Experts delen op dit platform hun kennis via artikelen, interviews, workshops en online programma’s. Via dit platform bied ik mijn online programma Ruim Je Leven Op aan.

Persoonlijke inspiratie

Ultieme positiviteit is mijn talent. In iedereen, in elke situatie zie ik het goede en het mooie. Mijn holistische visie is waar ik bij de persoonlijke coaching vanuit ga; ik zie jou in al je compleetheid en perfectie. Ik help met orde scheppen in de chaos, of het nu om fysieke rommel gaat of een chaotische gedachtenstroom.

Verschillende filosofieën zoals het Taoïsme en Ad Vaita inspireren me. Afgelopen zomer heb ik deelgenomen aan the School for the Work van Byron Katie, dit heeft me van mijn sokken geblazen! Binnenkort volgen er blogs over deze bijzondere ervaring.
Ik sta open voor bijzondere ontmoetingen en alle kleine wonderen die dagelijks gebeuren.

Liefs, Iris Schlagwein


opruimcoach Iris Schlagwein

  • 06 - 308 74 147

    Ook bereikbaar via whatsapp.

  • info@ruimjelevenop.nl

    Ik hoor graag waar ik je bij kan helpen of als je interesse hebt in een samenwerking.

Schoon Schip Organizing
Van Struykstraat 32
2203 HG Noordwijk
KvK 56909322