Ik ben Iris Schlagwein,

schrijver, inspirator en moderne nomade

Een vrij leven, zonder overbodige ballast, is volgens mij voor iedereen haalbaar. Maar ondertussen houden we onszelf zo gevangen door allerlei angsten, twijfels en wat er door de maatschappij verwacht wordt. Waarom zou je nog vasthouden aan wat jou geen fijne energie geeft? 

Hoe meer je loslaat, hoe meer je thuiskomt bij jezelf. Bij je ware verlangens. Ik leef vanuit mijn hart, maak me geen zorgen en krijg elke dag de mooiste verrassingen. Hoe ik dat doe deel ik graag.

Wat doe ik voor werk?

Ik schrijf blogs, boeken en brieven.
Ik help vrijheidszoekers hun drempel over, tijdens persoonlijke coachingsdagen.
Ik organiseer mini-retraites en geef workshops of lezingen. 

Voornamelijk doe ik waar ik zin in heb en waar the flow of life me naartoe brengt. Volgens hardcore ondernemers misschien niet handig, wel ontspannen en enorm verrijkend. Wil je weten wat me bezighoudt, abonneer je dan hier op mijn tweewekelijkse nieuwsbrief. 

Waarom een dandelion?

Een paardebloem (of dandelion, dat vind ik een mooier woord) lijkt een doodgewone bloem, maar wat werkt het wonderlijk. Jij bent net als het zaadje van een paardebloem: in potentie draag je iets groots in je, je hoeft je alleen maar te laten meevoeren in de wind. Ook gebruik je de aarde en de zon.  Je gebruikt wat tot je beschikking staat en niet meer dan nodig is.

Denk je dat je niet belangrijk bent? Niks daarvan, elk zaadje neemt zijn unieke plek in het geheel in. Is een andere plek beter omdat die dichter bij de zon is? Nee, elke plek heeft zijn functie. Wanneer je eindelijk je plek in durft te nemen help je het geheel, dat is mijn uitgangspunt bij mijn persoonlijke coaching.

Ik heb geen eigen huis

Sinds april 2016 ben ik een moderne nomade. Als huisoppas woon ik elke 3 tot 4 weken ergens anders, in het huis van iemand die op vakantie is. En soms plan ik ‘vrij’ om naar het buitenland te gaan; ik heb alle vrijheid om keuzes te maken die door mijn hart worden ingegeven. Dit is niet zomaar gebeurd: in een periode van negen jaar heb ik stukje bij beetje steeds meer losgelaten.

Van hoofd naar hart

Actief zocht ik naar wat me tegenhield en ging daarmee aan de slag. Door middel van energiewerk, familieopstellingen en verschillende trainingen in bewustzijnsgroei liet ik het oude los. 

Van iemand die compleet vanuit ratio leefde en hoge muren om zich heen had opgetrokken, veranderde ik naar een open, gevoelige vrouw. Deze persoonlijke en spirituele transformatie werd nog extra versterkt door deelname aan The School for the Work (2017) van Byron Katie en verschillende Ayahuasca-ceremonies. 

I practice what I preach

De uitspraak practice what you preach is mij op het lijf geschreven. Regelmatig zet ik grote veranderingen in gang, als ik voel dat het oude plan niet meer past. Dit is mogelijk vanwege mijn sterke vertrouwen in dat ik precies krijg wat ik nodig heb.

Nieuwsgierig geworden?

Leuk om van je te horen: laat hier een bericht achter.

Ik sta open voor inspirerende samenwerkingen! Ben benieuwd naar jouw verhaal en hoor graag wat ik voor je kan betekenen.